Следвайте Гласове в ТелеграмФондация Отворено общество (ФОО) днес съобщи, че планира

...
Следвайте Гласове в ТелеграмФондация Отворено общество (ФОО) днес съобщи, че планира
Коментари Харесай

Отворено общество съкращава 40% от персонала и ограничава отпускането на безвъзмездни средства

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Фондация " Отворено общество " (ФОО) през днешния ден заяви, че възнамерява да ограничи отпущането на нови средства до февруари, защото нестопанските организации минават към нов действен модел, ръководен от сина на милиардера Джордж Сорос - Алекс. Говорител на фондациите съобщи, че паузата няма да засегне актуалните получатели на дотации, съобщи Асошиейтед прес.

В писмо, адресирано до " другари и сътрудници ", президентът на фондация " Отворено общество " Марк Малох-Браун написа: " Технологичните, екологичните, политическите и социално-икономическите промени слагат под въпрос идеалите на отвореното общество по света. Тези промени изискват от нас да преосмислим нашата филантропия. "

Част от това преосмисляне ще докара до редуциране на световния личен състав на ФОО от 800 души в 20 страни с 40%, което Малох-Браун назова " мъчителна вест за всички заинтригувани ". Това значи и промени в продължителността на безвъзмездните средства на фондацията.

" Това постоянно значи многогодишни задължения, които дават опция на сътрудниците ни да влагат в амбициозни, дълготрайни дейности - с ясни, измерими цели, които не биха били реализирани без присъединяване на " Отворено общество ", написа Малох-Браун, който споделя, че фондацията ще съблюдава съществуващите финансови задължения, само че може да не възобнови някои от тях.

Големите промени във значими фондации в никакъв случай не са лесни за получателите на дотации, сподели Катлийн Енрайт, президент и основен изпълнителен шеф на Съвета на фондациите.

" Когато фондациите са открити и транспарантни, поддържат финансирането в оптималната степен и дават на получателите на дотации време да възнамеряват, е малко по-лесно ", сподели тя. " Като се има поради, че наранени са освен обособени организации, а постоянно цяла екосистема от организации с нестопанска цел, фондациите, които минават през огромни промени, се питат: Как можем да бъдем добър сътрудник и да запазим силата на тази област? "

Някои сегашни получатели на грантове се тормозят за въздействието на кадровите промени и новия модел върху тяхното финансиране, като споделят, че самата неустановеност има цена, изключително за дребните организации.

ФОО е един от най-големите спонсори на организации за отбрана на правата на индивида, а също по този начин финансира нестопански организации, които се застъпват за свободата на словото, работят върху лекуването и политиките за битка с наркоманиите, а в последно време и върху климатичната правдивост (честното шерване, справедливото разделяне и справедливото систематизиране на тежестите от изменението на климата и неговото намаляване и отговорности за справяне с изменението на климата - бел. БТА).

През 2021 година, последната година, за която има цялостни данни, ФОО е дарила 1,5 милиарда $ в международен мащаб. Това включва 401 млн. $ в Съединените щати и 209 млн. $ в Европа и Централна Азия.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР